Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

κείμενο-παρέμβαση ιδεολογικοπολιτικής θέσης

Εδώ έχουμε το κείμενο-ανοιχτή επιστολή ενός συντρόφου προς τα μέλη και τους φίλους του ρεύματος. Ένα κείμενο δριμύας κριτικής προς τις ιδεολογικές πλατφόρμες της συντήρησης που φυτοζωούν ως παράσιτα μέσα στο Κίνημα και τις βλαπτικές συνέπειες που έχουν στο εγχείρημα του προέδρου.
Ένα Κατηγορώ απέναντι στα απολιθώματα του εξουσιαστικού σοσιαλισμού.


Κυβερνώσα αντι-εξουσία


Ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη και τους φίλους τους ρεύματος


Το μεγάλο δίλλημα για εμάς σύντροφοι τίθεται σήμερα. Ως μια μειοψηφική αλλά δυναμική τάση μέσα στην κυβερνώσα παράταξη να υποταχθούμε στα φαινόμενα αλαζονείας και συντηρητικής οπισθοδρόμησης, που όπως πρώτοι έχουμε επισημάνει είναι δομικά συστατικά της εξουσίας, ή αν αντίθετα θα καταφέρουμε να πυροδοτήσουμε μια νέα πορεία μέσα στο κόμμα και μέσα στο λαό. Δεν είμαστε ευνοούμενοι των μηχανισμών, δεν πήραμε κυβερνητικές θέσεις, ούτε ήρθαμε να καταλάβουμε την εξουσία αλλά για να την καταργήσουμε.


Για εμάς η θετική κατάργηση του κράτους είναι η μόνη λύση για την κοινωνία και το λαό. Το πρώτο βήμα έγινε. Η μείωση των υπουργείων και η υπόσχεση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης είναι το πρώτο βήμα πως μια πραγματική αμεσοδημοκρατική κοινωνία των πολιτών. Με την διάχυση της εξουσία στους από τα κάτω θα καταφέρουμε το πρώτο πλήγμα στην αδικία και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Για εμάς ο σοσιαλισμός μπορεί να νοηθεί μόνο ως ένα σχήμα εχθρικό προς το κράτος και τους διαχωρισμένους θεσμούς, μόνο ως ένα όραμα που θα σέβεται την φύση και τον πολίτη, μόνο ως μια δύναμη ρήξης και ανατροπής των σχέσεων εκμετάλλευσης.


Ο δρόμος μας είναι δύσκολος. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλά ρεύματα. Σταλινικοί, πρώην Κνίτες, Τροτσκιστές, Μαοϊκοί, όλα τα εξουσιαστικά ρεύματα του Σοσιαλισμού κρύβονται σαν γυμνοσάλιαγκες μέσα στα ιδεολογήματα του εκσυγχρονισμού και πίσω από τις καρέκλες της εξουσίας. Ο πρόεδρος όμως τους έχει πάρει πρέφα. Ο εξουσιαστικός σοσιαλισμός δεν μπορεί να έχει θέση στην νέα εποχή.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η κοινωνία, τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος είναι μαζί μας. για αυτό πρέπει να παλέψουμε καθημερινά.


· Σκατά στους πρώην Κνίτες

· Σκατά στους εκσυγχρονιστές

· Σκατά στο Κράτος


Για έναν αντιεξουσιαστικό σοσιαλισμό. Για μια κυβερνώσα αντι-εξουσία


Υ.Γ. χαιρετίζουμε την κίνηση ρήξης του προέδρου για τη μη υπουργοποίηση της Δαμανάκη. Θα σταθούμε αρωγοί με κάθε μέσο, σε κάθε προσπάθεια εκκαθάρισης.




19 σχόλια:

  1. Μήπως επεκτείνουμε το πεδίο συνεργασιών και με τους αντιεξοσιαστές της χειμαζόμενης Νεοδημακρατκής δεξιάς ?
    Μήπως πρέπει να αρθούμε πάνω από τις περιστάσεις και δημιουργήσουμε ένα μαζικό αντιεξουσιαστικό κίνημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλοι ανώνυμοι που γράφετε αυτο το blog. Καταρχάς θέλω να πω οτι είμαι κνίτης και αφού οπώς λες - και θα συμφωνισω - σκατά στους πρώην κνίτες, πως τους δέχεστε στην αντιεξ. μεριά του πασόκ;
    Δεύτερον σκατά σε σας και την σκατοπαράταξη σας, και σε οτι αντιεξουσιαστικό και καλά πρεσβέυετε. Πρέπει να ξέρεις και αν όχι τότε μάθε, πως οι μόινοι σωστοί αντιεξουσιαστέ είμαστε εμείς οι κομμουνιστέ του Κ.Κ.Ε. και εσείς δεν είστε παρά αλήτες του δρόμου, όπως οι και καλά αναρχικοί-αντιεξουσιαστές των εξαρχίων, της ναβαρήνου, των καφέ και των γηπέδων.
    Τέλος , θα έπρεπε να ντρέπεστε όχι μόνο που το παίζετε αντιεξουσιαστές αλλα και επειδή είστε πασόκοι. Ένα κόμα που η ιστορία του και το παρόν του , οι πράξεις και τα έργα του , οι λαμογιές του ανδρέα και τώρα του γιώργου ( τις περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες ) , μόνο και μόνο δηλώνουν την αρχή κάθε εξουσίας.. ( είστε μήπως κυβέρνηση, ε ; )
    ΖΗΤΩ το ΚομμουνιστικόΚόμαΕλλάδως
    ΖΗΤΩ η Αλέκα Παπαρήγα
    ΖΗΤΩ σε μας τους ΜΟΝΟΥΣ κομμουνιστάς
    και
    ΣΚΑΤΑ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΔΕΣ.

    ΛΑΕ ΚΣΙΠΝΑ! ΛΑΕ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ! ΚΣΙΙΠΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειστε και πολυ μαλακες βρε παιδια.
    ειστε ψυχοπαθεις.
    α, και μια απορια. πώς ειστε εμφανισιακα; παιζουν φωτο;;; τις αγοραζω οσο-οσο.
    Ζώα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. SKATA STON STAFO TOU STALIN...
    ZITW TO ANARXOKOMMOUNISTIKO PASOK!
    BRAVO MAGKES GIA TO BLOG SAS!!
    ENAS FILOS TOU PASOK,MARXISTIKWN KATAVOLWN,EMPNEUSMENOS APO TIN 4H DIE8NIS!
    ZHTW TO ARISTERO PASOK
    SUNERGASIA TWRA ME ANTARSUA,EEK KAI ME TON SYN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διαγράφηκε προβοκατόρικο σχόλιο που σκοπό είχε την αναγωγή των πολιτικών τοποθετήσεών μας σε καφενειακού τύπου κουβέντες.

    τέτοιες ενέργειες δε θα γίνουν ανεκτές και θα απαντώνται με οποιδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε κόστος.

    θα επανέλθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά έχετε κα΄ποιο εκπρώσοπο βουλευτή στο κοινοβούλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΜΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. eipame re prasini anaptuksi oxi na gemisete ton topo matatzides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. otan tha einai to pasok kyvernish de tha kanete provokatorika epeisodia..telos!!oi pseftompaxaloi dinoun patima sto fasismo..kai meis oi antieksousiastes..pou den exoume parwpides..kai vlepoume me sympatheia to proodeytiko pasok..de tha sas afisoume.

    antieksousiastikh prwtovoulia PA.SO.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. naq pate re na sas diabasei kanas papas blammadia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kalisperaa sidrofoi:) ilikrina eimai entiposiasmenos apo ti gegonos oti iparxoun ontos polites mesa sto kinima , sto pasok pou einai antiexousiastes, anarxikoi ,giati h enoia afton ton lexeon exei parexigithei kai exei iothetithoi apo kapoious , ligous pou den exoun idea apo Pierre Josef Prοudhon ,h apo ton michel bakounin . to mono koma pou exei kapoia sxesh lipon einai to pasok tou giorgou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. dwste kai kavlwste mas!!!anarxokommounistis apo LAOS skata se metanastes kai fasistes!!e8nikos anarxososialismos me kuvernisi a8nikis enwthtas oi sundrofoi adwnis,plevris,pappoutsis kai savvas mhxahl apo eek stin idia karekla twra!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπουουουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Anarxikoi tou poutsou
    ...signomi.....
    toy Mpatsok ithela na pw
    .........................
    .|.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκείνο με τον Τοτό το ξέρετε;

    Πολύ γέλιο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο σύντροφοι! Για τον αντιεξουσιαστικό σοσιαλισμό παλεύουμε όλοι! Κόπρανα στους εξουσιαστές της εξουσιαστικής εξουσίας που εξουσιάζουν με χυδαίο εξουσιαστικό τρόπο το φύση αντιεξουσιαστικό κίνημα με την αντιεξουσιαστική καρδιά και ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή